Heart of India

Indian Classic Yoga - Heart of India is opgericht door Pinky More en Richard Slager met als doel oeroude kennis uit India over te brengen naar Europa.
In de hedendaagse westerse maatschappij waar we het allemaal druk hebben is het moeilijk om bij jezelf te blijven. We gaan op in de belangrijke dingen van het leven, maar we worden er niet gelukkiger op. In India is dit vanwege een fundamenteel cultureel verschil veel minder aanwezig. De kennis van onder andere Yoga en Ayurveda zit ingebakken in hun gebruiken, geloof en tradities. Door Yoga en Ayurveda te bestuderen kunnen we veel leren over onszelf, over ons lichaam en over de balans tussen lichaam en geest. Pas als we in balans zijn, kunnen we gelukkig zijn.
Met de activiteiten die we organiseren wordt geld ingezameld voor weesmeisjes in India. Op deze manier geven we India wat terug voor de kennis en wijsheid die we opdoen.

Pinky More

Pinky More is opgegroeid in India, hier heeft ze de Leraren Opleiding volbracht in ┬┤The Yoga Institute┬┤ in Mumbai, het oudste Yoga instituut van de wereld.
Na een aantal jaren van werken en reizen over de hele wereld is ze in in Nederland gaan wonen met als doel de traditionele stijl van yoga, Indian Classic Yoga, te introduceren. Sinds 2012 organiseert Pinky elke zomer yogaretraites op Centre Lothlorien in Frankrijk en is hier van start gegaan met het organiseren van Yoga lerarenopleidingen.
Pinky heeft in Kerala, Zuid-India, Ayurveda bestudeerd en geeft ayurvedische massages.

Richard Slager

Richard Slager is opgegroeid in Nederland. Na jaren van werken in de Hotel- en Toerisme-industrie in verschillende landen probeert hij een brug te slaan tussen India en de westerse wereld.
Op Centre Lothlorien in Frankrijk heeft hij vaak lange periodes in de organisatie meegewerkt, met name aan leerzame jeugdactiviteiten en gezonde voeding. Richard heeft in Kerala, Zuid India, Ayurvedische kruiden en medicijnen gestudeerd.

Centre Lothlorien

De retraites en opleidingen vinden plaats op Centre Lothlorien. Centre Lothlorien is een kleinschalig internationaal gastenverblijf en cursuscentrum in Noord-oost Frankrijk, gelegen op 600 kilometer van Utrecht. Het is gelegen in de landelijke streken van de regio Champagne-Ardenne op een unieke natuurrijke plek omringd door bossen. Het centrum zelf ligt in een valei en heeft een terrein van ca. 14 hectare met heuvels, grasland en 2 stuwmeren. Deze energierijke en rustgevende plek is een ideale uitgangsbasis om rust en vrede in jezelf te vinden.
De voertaal op Centre Lothlorien is Nederlands. Op het centrum worden vegetarische maaltijden bereid.