Heart of India

Indian Classic Yoga - Heart of India is opgericht door Pinky More en Richard Slager met als doel oeroude kennis uit India over te brengen naar Europa.
In de hedendaagse westerse maatschappij waar we het allemaal druk hebben is het moeilijk om bij jezelf te blijven. We gaan op in de belangrijke dingen van het leven, maar we worden er niet gelukkiger op. In India is dit vanwege een fundamenteel cultureel verschil veel minder aanwezig. De kennis van onder andere Yoga en Ayurveda zit ingebakken in hun gebruiken, geloof en tradities. Door Yoga en Ayurveda te bestuderen kunnen we veel leren over onszelf, over ons lichaam en over de balans tussen lichaam en geest. Pas als we in balans zijn, kunnen we gelukkig zijn.
Met de activiteiten die we organiseren wordt geld ingezameld voor weesmeisjes in India. Op deze manier geven we India wat terug voor de kennis en wijsheid die we opdoen.

Pinky More

Pinky More is opgegroeid in India, hier heeft ze het meest geavanceerde programma voor yogaleraren afgerond aan ´The Yoga Institute´ in Mumbai, het oudste Yoga instituut van de wereld.
Na een aantal jaren van werken en reizen over de hele wereld is ze in in Nederland gaan wonen met als doel de traditionele stijl van yoga, Indian Classic Yoga, te introduceren.
In Kerala, India, heeft Pinky Ayurveda gestudeerd en is gestart met het geven van ayurvedische massages. Sinds 2012 organiseert Pinky Yoga retraites op Centre Lothlorien.
In 2019 heeft ze de affiliatie tot stand gebracht tussen ‘The Yoga Institute‘ en Centre Lothlorien. Momenteel geeft ze naast het leiden van haar eigen Yoga Teacher Training Courses les in meerdere landen in Europa en neemt ze deel aan yoga programma’s in Ghana en India.

Richard Slager

Richard Slager is opgegroeid in Nederland. Na jaren van werken in de Hotel- en Toerisme-industrie in verschillende landen probeert hij een brug te slaan tussen India en de westerse wereld.
Sinds de oprichting van Centre Lothlorien in Frankrijk in 2002 heeft hij vaak lange periodes in de organisatie meegewerkt, met name aan leerzame jeugdactiviteiten in de natuur. In India heeft Richard de Yoga lerarenopleiding gevolgd op The Yoga Institute in Mumbai en hij heeft in Kerala Ayurvedische kruiden en medicijnen gestudeerd. Nu in Frankrijk geeft hij workshops in de practische toepassing van locale kruiden.

The Yoga Institute

Pinky More en een team van ervaren docenten organiseren een Yoga Docentenopleiding in samenwerking met The Yoga Institute in Mumbai, India, het oudste georganiseerde yogacentrum ter wereld. Het Yoga Instituut is meer dan 100 jaar geleden opgericht door Shri Yogendra, die yoga leerde van een Saddhu. Shri Yogendra was de eerste huisbewoner Yogi en de eerste die de kennis openbaar maakte. De leringen zijn gebaseerd op Indiase klassieke yoga, die een holistische benadering heeft.
                 De directeur van The Yoga Institute, Hansaji Yogendra, heeft in 2019 samen met haar zoon Hrishi Yogendra onze prachtige locatie in Frankrijk bezocht.

Centre Lothlorien

De retraites en opleidingen vinden plaats op Centre Lothlorien. Centre Lothlorien is een kleinschalig internationaal gastenverblijf en cursuscentrum in Noord-oost Frankrijk, gelegen op 600 kilometer van Utrecht. Het is gelegen in de landelijke streken van de regio Champagne-Ardenne op een unieke natuurrijke plek omringd door bossen. Het centrum zelf ligt in een valei en heeft een terrein van ca. 14 hectare met heuvels, grasland en 2 stuwmeren. Deze energierijke en rustgevende plek is een ideale uitgangsbasis om rust en vrede in jezelf te vinden.
De voertaal op Centre Lothlorien is Nederlands. Op het centrum worden vegetarische maaltijden bereid.