Goede doelen

Heart of India zet zich in om de goede leefeigenschappen van India in europa te manifesteren, maar ook om vanuit het westers overschot hulp te bieden aan bevolkingsgroepen die minder bedeeld zijn.
Op deze pagina vind je een aantal projecten waar we mee bezig zijn. Mocht je hieraan willen bijdragen of heb je suggesties, neem dan contact met ons op.


Weesmeisjes in India

MARIA SHARAN weeshuis KESNAND in PUNE, India

Dit project is voor meisjes in India die in de problemen zijn geraakt. Ze worden opgevangen en in het MARIA SHARAN weeshuis ondergebracht. De leeftijdscategorie is 6 tot 18 jaar en ze worden gevonden in stations, op straat en in sloppenwijken.

Heart of India zamelt oude kleren en geld in. De kleding wordt naar het weeshuis toegestuurd. Het geld wordt gebruikt voor transportkosten en van het overige word extra kleding of onderwijsmateriaal gekocht. Op deze manier wordt alles ten goede van de weesmeisjes gebruikt.De meisjes komen van verschillende achtergronden en verschillende werkelijkheden, dus is het moeilijk voor hun om aan hun nieuwe leefomstandigheden te wennen. Ons project geeft de meisjes de belangrijke dingen die ze nodig hebben.
- Onderdak
- Goede voeding
- Kleding
- Onderwijs
- Vermaak

Ze worden allemaal opgenomen in de locale basisschool ëZilla Parishad Primary Marathi Medium Schoolí en de locale High school. Hier worden ze aangemoedigd en geholpen met hun studies. De school is 1,5 kilometer van ons huis vandaan. Het hedendaagse onderwijssysteem zorgt dat ze vooruitgang boeken, toch is het een uitdaging om hen de dingen te leren die ze helpt bij hun holistische opleiding.

Ontwikkeling:
- Recreatie:
Alleen werk en niet spelen maakt Jane een somber meisje, dus geven we tijd voor vermaak. Ze krijgen spellen en groepspellen. Tevens kopen we speeltoestellen en materialen voor binnen om ze bezig en gezond te houden.
- Computer Centrum
De meisjes boven 11 jaar leren de basis dingen voor op computers en ze leren snel. Het leerproces is om hun zelfvertrouwen te verbeteren en zodat ze niet het gevoel hebben een achterstand te hebben in deze technologische eeuw.
- Engelse les
De meisjes worden getraind om de Engelse taal te spreken en lief te hebben, aangezien dat in deze tijd noodzakelijk is. Ze doen hard hun best om te lezen en te schrijven in Engels. We zien hun vertrouwen groeien en weten dat ze op een dag in het Engels kunnen communiceren.

- Omgaan met alledaagse situaties
We realiseren ons dat deze kinderen het moeilijk vinden om met dagelijkse levenssituaties die ze van binnen beleven om te gaan. Dit houdt hun leerproces tegen. We houden groepsessies en individuele sessies die hen helpen om levenssituaties aan te kunnen.
- Updaten en voorbereiden
Handvaardigheid, tekenen, dansen en andere activiteiten zoals Engels leren of computervaardigheden is een onderdeel van hun ontwikkelingproces. Ze voelen zich tot een zeker niveau competent. Ze voelen dat ze de situaties die in hen in de gemeenschap opwacht aankunnen. We houden wedstrijden waaraan ze niet alleen deelnemen om te winnen, maar ook om de kansen zien om het beste uit henzelf boven te halen en hun zelfvertrouwen op te bouwen.
- Therapie:
Dit is een belangrijk onderdeel voor de meisjes om de realiteit te begrijpen en o mom te kunnen gaan met hun alledaagse problemen.

Dit alles en meer wordt gedaan om de meisjes te helpen om te gaan met het leven en om betere mensen te worden.
We hopen het beste uit deze kinderen te kunnen halen zodat zij het beste van de maatschappij daarvoor terug kunnen krijgen wanneer zij groeien om de dagelijkse situaties aan te kunnen.

Wil je hier aan bijdragen? Neem contact met ons op!

Yoga Aid World Challenge

Yoga Aid World Challenge in Noordwijk: 9 September 2012

Op 9 September 2012 werd voor de eerste keer de Yoga Aid World Challenge ook in Nederland georganiseerd. Yogaleraren en Yogaliefhebbers kwamen deze dag in Noordwijk samen voor leuke yoga-activiteiten en tevens om geld voor het goede doel in te zamelen.

Pinky More is door the Yoga Aid World Challange aangewezen als Ambassadrice in Nederland. Samen met een aantal enthousiaste vrijwilligers en locale yogaleraren is er geld ingezameld voor goede doelen zoals Outdoor4disabled, KIKA, Warchild en weesmeisjes in India.

"Not all of us can do great things. But we can do small things with great love."
*** Mother Teresa ***