4-daagse retraite Classical Yoga in Modern Life

met Hansaji Yogendra

Van 8 tot 11 juli 2019

Europa Tour Hansaji Yogendra

Hansaji is de directrice van ‘the Yoga Institute’ in Mumbai, India, het oudste georganiseerde yogacentrum van de wereld. De Yogendra familie heeft een vooraanstaande rol gespeeld in het publiekelijk maken van de oeroude kennis van yoga, die tot niet erg lang geleden alleen maar toegankelijk was voor ingewijden. Hansaji is een invloedrijke persoonlijkheid in India, maar nog niet erg bekend in Europa. Zij bezoekt in juli 2019 een aantal centra in Europa, waaronder Nürenberg en Londen en voor Frankrijk heeft ze Centre Lothlorien uitgekozen.

Pinky More organiseert al een aantal jaren yogaweken op Centre Lothlorien. Zij is opgeleid op ‘the Yoga Institute’ en heeft de connectie tussen Hansaji en Lothlorien tot stand gebracht.

Classical Yoga in Modern Life

Yoga is tegenwoordig alom bekend. Het zit vol met oefeningen die je helpen om in balans te blijven. Echter blijft het een kunst om de rust en concentratie die je tijdens les opdoet vast te houden. Een yogaliefhebber moet net als ieder ander zijn zaken op orde stellen, heeft sociale en financiele verplichtingen en kan niet ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven.Yoga beheersen betekent dat je de balans die je tijdens het uitoefenen vindt in elk moment van je dagelijks leven kan vasthouden en je bewust bent van je doen en denken. Indian Classic Yoga leert je in stappen dat te bereiken.

Deze retreat bestaat uit een introductieavond op maandag 8 juli en daarna 3 dagen met een gevuld programma. Ga om het volledige programma te zien naar Programma Hansaji zal op dinsdag, woensdag en donderdag lezingen geven over onderwerpen die de ervaren yogaliefhebbers zullen fascineren. Onderwerpen die aan bod komen zijn:
  • Yoga en de Pari Karmas
  • Door middel van Yoga omgaan met Stress
  • 4 Spirituele Gedragshoudingen: ‘The Bhavas’
  • Samykha Yoga en de Bhagavat Gita

Prijs en reserveren

Deelname aan de retraite is al mogelijk voor € 200.00 per persoon op basis van een campingplaats voor je eigen tent voor 4 nachten inclusief maaltijden en programma. Op www.centrelothlorien.com kun je informatie vinden over andere accomodatiemogelijkheden. Reserveren is mogelijk op Reserveer nu of per e-mail naar indianclassicyoga@gmail.com.