Retraite weken in Frankrijk

Elke zomer worden op Centre Lothlorien in Noord-Oost Frankrijk Retraite weken georganiseerd. Deze zomer is dat van 15 tot 21 juli en van 22 tot 28 juli
De Cursus zal in het Engels gehouden worden, waar nodig kunnen gedeeltes naar het Nederlands vertaald worden.

6 dagen van verdieping
Het programma begint zondagavond en eindigt vrijdagmiddag.
De dagelijkse activiteiten beginnen in de ochtend en duren tot 1 uur ´s middags. Een aantal extra activiteiten zullen in de middag of avond plaatsvinden.

Het gouden woud van vrede en ontspanning
De weken zullen plaatsvinden in de natuurrijke omgeving van Centre Lothlorien, dat zich in het noordoosten van Frankrijk bevindt. De rust en schoonheid van deze locatie sluit perfect aan bij de inhoud van deze week.
Kijk voor meer informatie op www.centrelothlorien.com

Basis Ayurvedaweek: Detoxification 15 tot 21 juli
Ayurveda is de oudste geneeskunde van de wereld en betekent 'Kennis van het leven'.
In tegenstelling tot de moderne geneeskunde zijn Ayurvedische medicijnen niet gericht op het verdoven van de pijn, maar op het behandelen van de oorzaak. In Ayurveda worden uitsluitend natuurlijke producten gebruikt.

Tijdens deze 5-daagse retraite leer je basiskennis van Ayurveda. Door bewust te worden hoe je lichaam werkt en wat voor effect je leef- en eetpatronen hebben kun je je gezondheid verbeteren. Het programma wordt opgevuld met activiteiten die zijn gericht op het ontgiften van je lichaam. Door middel van workshops leer je hoe je ayurveda in het dagelijks leven kunt toepassen.

In het programma onder andere:
- Basistheorie Ayurveda
- Je eigen constitutie
- Yoga oefeningen
- Excursie in de natuur: Kruiden en planten
- Zelf Detox thee maken
- Zelf massageolie maken
- Een Ayurvedische massage en stoombad

Programma, arrangementen en foto's >>

Yoga Retraiteweek: Finding Inner Balance 22 tot 28 juli verdiepingsweek
Yoga is voor iedereen, ongeacht je leeftijd, je cultuur of je gezondheid. Tegenwoordig kom je Yoga overal rond de wereld tegen. Bij het uitoefenen ervan wordt de nadruk voornamelijk gelegd op het fysieke gedeelte van de yoga, de lichaamsoefeningen. Yoga is echter veel meer, het gaat over het verkrijgen van een betere controle over je hele organisme: Fysiek, Mentaal en Geestelijk

In de hectiek van het alledaagse leven is het heel gemakelijk om jezelf uit het oog te verliezen. Deze 5-daagse retraite is erop gericht om terug te keren naar jezelf en in balans te komen. Met verschillende oefeningen waaronder meditatie, ademhalingstechnieken en asana’s leer je ook in het dagelijks jezelf in balans te houden.

Je kunt je aanmelden op www.centrelothlorien.com. Geef je snel op, want 12 deelnemers is het maximum. Deelname aan een van de weken kost € 175.00 per persoon. Deze kosten zijn exclusief het verblijf.

Programma, arrangementen en foto's >>

In de maanden juli en augustus kun je op Centre Lothlorien ook losse yogalessen van Pinky More volgen. Reserveer je verblijf op Centre Lothlorien en je kunt je ter plekke voor haar lessen aanmelden.

"In a day, when you don't come across any problems - you can be sure that you are traveling in a wrong path."

*** Swami Vivekananda ***