Heart of India

Heart of India is opgericht door Pinky More en Richard Slager met als doel oeroude kennis uit India over te brengen naar Europa.
In de hedendaagse westerse maatschappij waar we het allemaal druk hebben is het moeilijk om bij jezelf te blijven. We gaan op in de belangrijke dingen van het leven, maar we worden er niet gelukkiger op. In India is dit vanwege een fundamenteel cultureel verschil veel minder aanwezig. De kennis van onder andere Yoga en Ayurveda zit ingebakken in hun gebruiken, geloof en tradities. Door Yoga en Ayurveda te bestuderen kunnen we veel leren over onszelf, over ons lichaam en over de balans tussen lichaam en geest. Pas als we in balans zijn, kunnen we gelukkig zijn.
Met de activiteiten die we organiseren wordt geld ingezameld voor weesmeisjes in India. Op deze manier geven we India wat terug voor de kennis en wijsheid die we gebruiken.

Pinky More
Pinky More is opgegroeid in India, hier heeft ze de Leraren Opleiding volbracht in ´The Yoga Institute´ in Mumbai, het oudste Yoga instituut van de wereld.
Na een aantal jaren van reizen is ze in Nederland gaan wonen met als doel de traditionele stijl van yoga, Indian Classic Yoga, te introduceren. In september 2012 is ze voor Nederland benoemd tot ambassadrice van de Yoga Aid World Challenge.
Pinky heeft in Kerala, Zuid-India, Ayurveda bestudeerd en geeft ayurvedische massages.

Richard Slager
Richard Slager is opgegroeid in Nederland. Na jaren van werken in de Hotel- en Toerisme-industrie in verschillende landen en culturen probeert hij een brug te slaan tussen India en de westerse wereld.
Op Centre Lothlorien in Noord-oost Frankrijk heeft hij lange periodes gewerkt als ondersteunende factor, met name gericht op leerzame jeugdactiviteiten en gezonde voeding. Richard heeft in Kerala, Zuid India, Ayurvedische kruiden en medicijnen gestudeerd.

Gastdocenten
Om kwalitatieve en innoverende activiteiten te organiseren maakt Heart of India vaak gebruik van internationale gastdocenten.

Niranjan Gogia
Sri Niranjan is afkomstig uit India. Hij is een ervaren docent in lerarenopleidingen op 'The Yoga Institute' in Mumbai, het oudste yoga centrum ter wereld. Al jaren geeft hij les in o.a. Yoga Technologie, Filosofie, Psychologie en de Yoga Sutra's van Patanjali.
Daarnaast geeft hij les op universiteiten, heeft hij meegewerkt aan films om gezonder te leven door yoga in het dagelijks leven toe te passen en heeft meegewerkt aan het schrijven van yoga handboeken.

Sri Niranjan geeft les tijdens de Teacher Training Course van 19 september tot 17 oktober.
Van 18 tot 31 oktober gaat hij op tour door Nederland en geeft lezingen. Ken jij een geschikte locatie? Neem contact op!

"Be the change you want to see in the world."

*** Ghandi ***