Retreats

Op deze pagina vind je een overzicht van alle retreats van 2023.
Yoga is tegenwoordig een bekend begrip, de aandacht gaat voornamelijk uit naar de lichaamsposities en de beoefening komt vaak niet verder dan het klaslokaal. Pinky More geeft les in Indian Classic Yoga, Yoga zoals het in India wordt onderwezen. Hier is Yoga ‘A Way of Life’. De cursussen richten zich op belangrijke basisprincipes van de Yoga die je leren om in de praktijk van het dagelijks leven beter bij jezelf te blijven.

  • De retreats duren 7 dagen, met aankomst op zondag en vertrek op zaterdag
  • Het programma telt 5 ochtenden van maandag t/m vrijdag en bestaat o.a. uit workshops en groepssessies maar ook uit praktische oefeningen zoals Asana's, Pranayama en Meditatie.
  • Er is aandacht voor jouw persoonlijke situatie of vraagstukken
  • De week wordt gegeven in het Engels
  • De retreats zijn te boeken vanaf € 595,- per persoon, inclusief verblijf en maaltijden

2-weekse of 3-weekse retreats

In july 2023 zijn er speciale arrangementen voor twee of drie weken.

Pranayama en Meditatie - van 30 april tot 6 mei 2023

Eeuwenoude technieken om je lichaam en geest te beheersen.

Deze week leer je, door middel van Pranayama, je bewust te worden van je ademhaling en technieken toe te passen die je zintuigen kalmeren en daardoor je geest tot rust brengen. Elke Pranayama heeft zijn eigen voordelen. Naast het effect dat Pranayama op je heeft is het een opstapje voor Meditatie waarin je vernieuwende Indiase technieken zult beoefenen.

Ayurveda en werken met kruiden - van 16 tot 22 juli 2023

Praktische toepassingen van de kruiden op het terrein van Centre Lothlorien en uit de Ayurveda!

Maak kennis met de kruiden op het terrein en de omgeving van Centre Lothlorien. Leer hoe je met deze kruiden aan de slag kunt door ze te drogen, thee samen te stellen, er massageolie mee te maken, rooswater te maken en hoe je ze gebruikt in de keuken. Ervaar hoe je ook Indiase kruiden en specerijen kunt gebruiken voor smaak en ter promotie van je gezondheid.

Centre Lothlorien is een bijzondere plek op een heel veelzijdig terrein. Vanwege de aanwezigheid van verschillende grondsoorten, natte plekken, droge plekken, zon, schaduw, bos, landbouw en hoogteverschillen is er een ontzettende verscheidenheid van kruiden die op het terrein, in de tuin en in de omgeving groeien.

Kruiden bezitten culinaire en medische eigenschappen. Tijdens de cursus gaan we de kruiden opzoeken, leer je over de eigenschappen en hoe je op een simpele manier ook thuis praktisch iets met de kruiden kunt doen.

De kennis over de kruiden is gebaseerd op de lokale kruidengeneeskunde of Fytotherapie. In de inhoud van de cursus slaan we tevens een brug naar de Indiase overleveringen van Yoga en Ayurveda.
Ayurveda is de oudste geneeskunde van de wereld en betekent ‘Kennis van het leven’. Ayurveda is een geneeswijze waarbij de oorzaak van klachten en ziekte wordt behandeld in plaats van de symptomen. In Ayurveda worden uitsluitend natuurlijke producten gebruikt.

Yoga en wandelmeditatieweek - van 23 tot 29 juli 2023

Wat heb jij nodig om echt bij jezelf te komen?

Deze cursus gaat om ontspanning en bezinning. Hoewel we allemaal op een bepaalde manier met bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling bezig zijn, staan we hier vaak niet lang genoeg bij stil om echt iets in ons leven te veranderen. In de rustgevende, inspirerende en natuurrijke omgeving van Centre Lothlorien maken we gebruik van oeroude meditatietechnieken om tot werkelijke ontspanning te komen en ons diepste zelf terug te vinden. Elke dag trek je er op uit voor een meditatieve wandeling.

Yoga en het verbeteren van je relaties - van 30 juli tot 5 augustus 2023

Met je partner, met je kind of alleen. Gebruik de Indiase filosofie om door aan jezelf te werken je relaties te versterken!

Yoga is holistisch en kun je toepassen op alle aspecten van je leven. Volgens de Indiase traditie gebruik je het om de fysieke knopen op te lossen, net zo zeer als de mentale knopen. Het helpt je om fysiek en mentaal in balans te komen.

In deze cursus gaat de aandacht uit naar een van de voornaamste aspecten van onrust in ons dagelijks leven, namelijk relaties. De fundamenten van een thuis of een gezin bestaan uit de onderlinge relaties. Toch is deze basis niet altijd sterk. Volgens Yoga kun je een ander niet veranderen, in ieder geval niet direct. Maar je kunt wel aan jezelf werken, je kunt werken aan de manier waarop je de wereld waarneemt. Je kunt de moed vinden om (samen) het vertrouwen op te bouwen. Door rust en vrede in jezelf te vinden, kun je rust en vrede in je thuis en in je relaties brengen.

Indian Classic Yoga maakt gebruik van praktische aspecten van Yoga, zoals Asana, Pranayama en Meditatie. Verder komen deze weekonderwerpen uit de eeuwenoude Yoga filosofie aan bod waar wij ook in deze tijd veel uit kunnen halen, zoals de Yoga Sutra’s van Patanjali en de Bhava’s.

Ontdek welke Asana bij jou past - van 15 tot 21 oktober 2023

Wat doet een Yogapositie eigenlijk met je?

Een Asana is positie waarin je zowel fysiek als mentaal stabiel, kalm, stil en comfortabel kunt zijn. Afhankelijk van het doel dat je wilt bereiken zijn er verschillende soorten Asana’s. Jouw persoonlijke gesteldheid en is daarbij van wezenlijk belang in welke Asana’s je juist wel en welke je juist niet moet uitoefenen. Tijdens deze cursus gaan we hier dieper op in en leer je een Asana die goed is voor jou op dit moment.

Reserveer je Retreat nu!