Retreats

Op deze pagina vind je een overzicht van alle retreats van 2024.
Yoga is tegenwoordig een bekend begrip, de aandacht gaat voornamelijk uit naar de lichaamsposities en de beoefening komt vaak niet verder dan het klaslokaal. Pinky More geeft les in Indian Classic Yoga, Yoga zoals het in India wordt onderwezen. Hier is Yoga ‘A Way of Life’. De cursussen richten zich op belangrijke basisprincipes van de Yoga die je leren om in de praktijk van het dagelijks leven beter bij jezelf te blijven.

  • De retreats duren 7 dagen, met aankomst op zondag en vertrek op zaterdag
  • Het programma telt 5 ochtenden van maandag t/m vrijdag en bestaat o.a. uit workshops en groepssessies maar ook uit praktische oefeningen zoals Asana's, Pranayama en Meditatie.
  • Er is aandacht voor jouw persoonlijke situatie of vraagstukken
  • De week wordt gegeven in het Engels
  • De retreats zijn te boeken vanaf € 595,- per persoon, inclusief verblijf en maaltijden

2-weekse retreats

In july 2024 zijn er speciale arrangementen voor twee weken.

Ayurvedaweek: Koken, kruiden en Asana - van 14 tot 20 juli 2024

Unieke Ayurvedaweek. Leer hoe het Ayurveda systeem werkt en kies tussen Vedisch koken, kruiden bereiden of Yoga Asana workshops.

Deze week staat in het teken van Ayurveda. Elke avond geniet je van een vegetarische, Ayurvedische maaltijd.
Je leert de theorie over wat Ayurveda inhoudt. Wat is de filosofie achter Ayurveda, welke concepten zijn van toepassing, ontdek wat jouw Ayurvedische constitutie is en hoe je dit in het echte leven kunt toepassen.
Kies welke praktische workshops je wilt doen. Er zijn 3 modules beschikbaar.

Vedisch koken:
Wat je in theorie leert, pas je toe in de keuken. Onder leiding van een ervaren Ayurvedische kok bereid je maaltijden die worden geserveerd aan de gasten van het centrum. Leer hoe je gezonde, verse en uitgebalanceerde Vedische maaltijden bereidt.
Werken met kruiden:
Maak kennis met de kruiden op het terrein en in de omgeving van Centre Lothlorien. Leer hoe je met deze kruiden kunt werken door ze te drogen, thee samen te stellen, er massageolie mee te maken, rozenwater te maken en hoe je ze kunt gebruiken bij het koken. Ervaar hoe je Indiase kruiden en specerijen ook kunt gebruiken voor de smaak en om je gezondheid te bevorderen.
Ontdek welke Yoga Asana bij jouw constitutie past:
Ieder mens is anders en niet elke asana is goed voor je. Als je kijkt naar je Ayurvedische constitutie en persoonlijkheid, zul je ervaren welke Yoga asana specifiek goed voor je is om zowel fysiek als mentaal een betere balans te krijgen.

Yoga en wandelmeditatieweek - van 21 tot 27 juli 2024

Wat heb jij nodig om echt bij jezelf te komen?

Deze cursus gaat om ontspanning en bezinning. Hoewel we allemaal op een bepaalde manier met bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling bezig zijn, staan we hier vaak niet lang genoeg bij stil om echt iets in ons leven te veranderen. In de rustgevende, inspirerende en natuurrijke omgeving van Centre Lothlorien maken we gebruik van oeroude meditatietechnieken om tot werkelijke ontspanning te komen en ons diepste zelf terug te vinden. Elke dag trek je er op uit voor een meditatieve wandeling.

Chakra Meditatie Retraite, 11 tot 17 Augustus 2024

Speciaal voor deze week komt Guru Ayish L. Vyas uit India om les te geven over de mystieke aspecten van Yoga.

Werken met Chakra's kan gevaarlijk zijn. Volgens de Indiase traditie zou het alleen gedaan moeten worden onder begeleiding van een ingewijde Guru. Om deze reden komt Guru Ayish L. Vyas naar Frankrijk.
Voordat je energie in je lichaam activeert, moet je de kanalen vrijmaken. Je bereidt je voor in een ontspannende omgeving, met Kriya, Asana en Pranayama. Daarna kun je met behulp van Prana en Mudra's in Meditatie de energiestroom in je lichaam activeren en gebruiken om jezelf te versterken en specifieke gezondheidsvoordelen te krijgen.

Reserveer je Retreat nu!