Retreats

Op deze pagina vind je een overzicht van alle retreats van 2021.
Yoga is tegenwoordig een bekend begrip, de aandacht gaat voornamelijk uit naar de lichaamsposities en de beoefening komt vaak niet verder dan het klaslokaal. Pinky More geeft les in Indian Classic Yoga, Yoga zoals het in India wordt onderwezen. Hier is Yoga ‘A Way of Life’. De cursussen richten zich op belangrijke basisprincipes van de Yoga die je leren om in de praktijk van het dagelijks leven beter bij jezelf te blijven.

  • De retreats duren 7 dagen, met aankomst op zondag en vertrek op zaterdag
  • Het programma telt 5 ochtenden van maandag t/m vrijdag en bestaat o.a. uit workshops en groepssessies maar ook uit praktische oefeningen zoals Asana's, Pranayama en Meditatie.
  • Er is aandacht voor jouw persoonlijke situatie of vraagstukken
  • De week wordt gegeven in het Engels
  • De retreats zijn te boeken vanaf € 550,- per persoon, inclusief verblijf en maaltijden

Introductie in de fundamentele principes van Yoga 2 tot 8 mei 2021

Introductie in de levensfilosofie van Yoga en hoe dit jouw leven gelukkiger kan maken.

Deze cursus richt zich op een aantal fundamentele principes van de Yoga en je krijgt praktische tips over hoe je Yoga kunt gebruiken om in het hectische dagelijks leven beter in balans te blijven.
De week is een voorproefje van de 1 maand durende Yoga Teacher Training Course. De cursus is gratis voor toekomstige studenten van de TTC.

Pranayama en Meditatie - van 20 tot 26 juni 2021

Wanneer ben jij voor het laatst compleet tot rust gekomen?

Om in balans te komen is het essentieel dat je mentaal tot rust komt. Met alle invloeden van buitenaf kan dat erg moeilijk zijn. Deze week leer je door middel van Pranayama je bewust te worden van je admenhaling en technieken toe te passen die je zintuigen en daarmee je geest tot rust brengen.

Yoga en wandelmeditatieweek - van 11 tot 17 juli 2021

Wat heb jij nodig om echt bij jezelf te komen?

Deze cursus gaat om ontspanning en bezinning. Hoewel we allemaal op een bepaalde manier met bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling bezig zijn, staan we hier vaak niet lang genoeg bij stil om echt iets in ons leven te veranderen. In de rustgevende, inspirerende en natuurrijke omgeving van Centre Lothlorien maken we gebruik van oeroude meditatietechnieken om tot werkelijke ontspanning te komen en ons diepste zelf terug te vinden.

Ayurveda, een gezonde levensstijl - van 8 tot 14 augustus 2021

Ayurveda is de oudste geneeskunde van de wereld en betekent 'Kennis van het leven'. Ayurveda is een geneeswijze waarbij de oorzaak van klachten en ziekte wordt behandeld in plaats van de symptomen. In Ayurveda worden uitsluitend natuurlijke producten gebruikt.
Tijdens deze cursusweek leer je over een aantal basisprincipes van Ayurveda en hoe deze van toepassing zijn op jouw leven. Door bewust te zijn van hoe je lichaam werkt en wat voor effect je leef- en eetpatronen hebben kun je je gezondheid verbeteren. Het programma wordt verder ingevuld met praktische workshops waarin we verse kruiden in de natuur zoeken en een verschillend aantal preparaties maken, waaronder thee en oliën.

Breng je lichaam en geest in balans - van 15 tot 21 augustus 2021

Kun jij ondanks alle prikkels in alle omstandigheden bij jezelf blijven?
Een mens bestaat uit een verbinding tussen body, mind en soul. De ziel word gezien als je puurste wezen, wat een onderdeel is van het galactische bewustzijn, waar we soms een glimp van kunnen krijgen. Body en Mind zijn de onderdelen die ons menselijk maken. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, zo heeft elke lichamelijke klacht een effect op je geestelijke gesteldheid en leiden mentale problemen tot een fysieke manifestatie in je lichaam.
Tijdens deze cursus helpen we je te werken aan een gezond lichaam en een gezonde levensstijl. Verder gaan we bewust kijken naar je eigen manier van denken en helpen we je hier controle over uit te oefenen. Door fysiek en mentaal in balans te zijn ben je in staat om alles wat het leven op je werpt, af te weren.

Ontdek welke Asana bij jou past - van 10 tot 16 oktober 2021

Wat doet een Yogapositie eigenlijk met je?

Een Asana is positie waarin je zowel fysiek als mentaal stabiel, kalm, stil en comfortabel kunt zijn. Afhankelijk van het doel dat je wilt bereiken zijn er verschillende soorten Asana’s. Jouw persoonlijke gesteldheid en is daarbij van wezenlijk belang in welke Asana’s je juist wel en welke je juist niet moet uitoefenen. Tijdens deze cursus gaan we hier dieper op in en leer je een Asana die goed is voor jou op dit moment.

Reserveer je Retreat nu!