14-daagse Yoga & Ayurveda Retreat

Geef jezelf een volledige herprogrammering

Van 8 tot 21 augustus 2021

Als er iets is wat we het afgelopen jaar geleerd hebben, dan is dit dat het ontzettend belangrijk is om goed voor onszelf te zorgen. Vaak zijn we ons er niet van bewust hoe een aantal slechte gewoontes, lichamelijke klachten, negatieve gedachten of stress ons erg ongezond of ongelukkig kunnen maken. Met dit 14-daagse arrangement bieden we je de kans om door middel van zowel Yoga als Ayurveda op een holistische wijze naar je zelf te kijken en je leven ten goede te transformeren.

  • De retreat duurt 14 dagen, met aankomst op zondag 8 en vertrek op zaterdag 21 augustus
  • De activiteiten vinden plaats in de ochtenden van maandag t/m vrijdag en bestaan o.a. uit workshops en groepssessies maar ook uit praktische oefeningen zoals Asana's, Pranayama en Meditatie.
  • De weekenddagen zijn vrij te besteden
  • Er is aandacht voor jouw persoonlijke situatie of vraagstukken
  • De cursus wordt gegeven in het Engels
  • De retreat is te boeken vanaf € 1150,- per persoon, inclusief verblijf en maaltijden

Ayurveda, een gezonde levensstijl

Ayurveda is de oudste geneeskunde van de wereld en betekent 'Kennis van het leven'. De eerste week maak je kennis met de basisprincipes van Ayurveda en hoe deze van toepassing zijn op jouw leven. Door bewust te zijn van hoe je lichaam werkt en wat voor effect je leef- en eetpatronen hebben kun je je gezondheid verbeteren. Het programma wordt verder ingevuld met praktische workshops waarin we verse kruiden in de natuur zoeken en een verschillend aantal preparaties maken, waaronder thee en olie.

Breng je lichaam en geest in balans door middel van Yoga

Een mens bestaat uit een verbinding tussen body, mind en soul. De ziel word gezien als je puurste wezen, wat een onderdeel is van het galactische bewustzijn, waar we soms een glimp van kunnen krijgen. Body en Mind zijn de onderdelen die ons menselijk maken. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, zo heeft elke lichamelijke klacht een effect op je geestelijke gesteldheid en leiden mentale problemen tot een fysieke manifestatie in je lichaam.
De tweede week helpen we je te werken aan een gezond lichaam en een gezonde levensstijl. Verder gaan we bewust kijken naar je eigen manier van denken en helpen we je hier controle over uit te oefenen. Door fysiek en mentaal in balans te zijn ben je in staat om alles wat het leven op je werpt, af te weren.

Rust, natuur en gezond eten op Centre Lothlorien

Je verblijft op Centre Lothlorien, een kleinschalig internationaal gastenverblijf en cursuscentrum gelegen in het noordoosten van Frankrijk. Op het centrum wordt voornamelijk Nederlands gesproken. Het centrum is gelegen op een unieke natuurlijke locatie, omringd door bos en beslaat ongeveer 14 hectare met glooiende heuvels, groene velden, tuinen, kreken en meren. Deze energieke en ontspannende plek is een ideale uitvalsbasis om innerlijke rust en vrede te vinden.
Je geniet van culinaire vegetarische maaltijden. Na 2 weken op Centre Lothlorien in een natuurlijk ritme en in een gezonde levensstijl te hebben doorgebracht geef je je lichaam de kans een vernieuwde balans te vinden.

Reserveer nu

Kies een arrangement en maak je reservering

Reatreat met verblijf op kamer voor 1-persoons gebruik € 1495,- per persoon

De retreat bestaat uit:
- Verblijf voor 13 nachten op eigen kamer in Chateau de Moiron.
- Ontbijt, lunch, diner en theepauzes, vegetarische maaltijden
- Deelname aan het programma van de retreat

Reatreat met verblijf op gedeelde kamer € 1330,- per persoon

De retreat bestaat uit:
- Verblijf voor 13 nachten op gedeelde kamer in Chateau de Moiron.
- Ontbijt, lunch, diner en theepauzes, vegetarische maaltijden
- Deelname aan het programma van de retreat

Reatreat met kampeerplaats op de camping € 1230,- per persoon

De retreatt bestaat uit:
- Verblijf in zelf mee te brengen caravan of tent voor 13 nachten op de camping van Domaine de Moiron.
- Ontbijt, lunch, diner en theepauzes, vegetarische maaltijden
- Deelname aan het programma van de retreat

Reserveringsformulier