14-daagse Yoga & Ayurveda Retreats

14-daagse Back to Nature retreat

Van 14 tot 27 juli 2024

Verblijf twee weken zelfvoorzienend op een rustige camping in de natuur. Leer hoe je de filosofie van Ayurveda kunt toepassen in je leven en vind jezelf door meditatieve wandelingen in de bosrijke omgeving.

Je lichaam is in staat alles te genezen, maar om gezond te zijn moet je er wel zelf iets voor doen. Rust en ontspanning, een juist dagritme, beweging en gezonde voeding staan daar bij voorop.

In de eerste week maak je kennis met de filosofie van Ayurveda. Je hebt de unieke mogelijkheid om te kiezen uit 3 verschillende modules van praktische Ayurveda workshops.

Vedisch koken:
Wat je in theorie leert, pas je toe in de keuken. Onder leiding van een ervaren Ayurvedische kok bereid je maaltijden die worden geserveerd aan de gasten van het centrum. Leer hoe je gezonde, verse en uitgebalanceerde Vedische maaltijden bereidt.
Werken met kruiden:
Maak kennis met de kruiden op het terrein en in de omgeving van Centre Lothlorien. Leer hoe je met deze kruiden kunt werken door ze te drogen, thee samen te stellen, er massageolie mee te maken, rozenwater te maken en hoe je ze kunt gebruiken bij het koken. Ervaar hoe je Indiase kruiden en specerijen ook kunt gebruiken voor de smaak en om je gezondheid te bevorderen.
Ontdek welke Yoga Asana bij jouw constitutie past:
Ieder mens is anders en niet elke asana is goed voor je. Als je kijkt naar je Ayurvedische constitutie en persoonlijkheid, zul je ervaren welke Yoga asana specifiek goed voor je is om zowel fysiek als mentaal een betere balans te krijgen.
In de tweede week maak je gebruik van Indiase meditatietechnieken om tot ontspanning te komen en je diepste zelf terug te vinden. Hoewel we allemaal op een bepaalde manier met bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling bezig zijn, staan we hier vaak niet lang genoeg bij stil om echt iets in ons leven te veranderen. De omgeving van Centre Lothlorien is een waar wandelparadijs. Met veel bos, uitgestrekte velden, meren, beken en dalen en vooral geen mens te zien, is het gemakkelijk om weer echt tot jezelf te komen.

Op Centre Lothlorien geven we les in Indian Classic Yoga, Yoga zoals het in India wordt onderwezen. Hier is Yoga ‘A Way of Life’.

  • De retreat duurt 14 dagen, met aankomst op zondag 14 en vertrek op zaterdag 27 juli 2024
  • Verblijf op een prachtig Frans landgoed in het midden van de natuur.
  • Maaltijden zijn niet inclusief, maar zijn los bij te boeken.
  • 5 dagen per week Yoga Asana’s in de vroege ochtend.
  • Activiteiten elke ochtend van maandag t/m vrijdag zoals workshops en groepssessies. wandelingen, Asana's, Pranayama en Meditatie.
  • De middagen en weekenddagen zijn vrij te besteden
  • Er is aandacht voor jouw persoonlijke situatie of vraagstukken
  • De cursus wordt gegeven in het Engels
  • De retreat is te boeken vanaf € 640,- per persoon, inclusief verblijf, exclusief maaltijden

Reserveer nu

Kies een arrangement en maak je reservering

Houten blokhut:
Een rustig gelegen houten blokhut tussen de bomen.
Elk huisje bestaat uit 1 kamer met een uitklapbare slaapbank (1.40 x 2.00m), een eenpersoonsbed (70cm x 2.00m) en een tafel met twee stoelen.
De huisjes hebben elektriciteit en een eenvoudig ingerichte buitenkeuken op de veranda. De sanitaire voorzieningen van de camping bevatten toiletten, warme douches, een ruime keuken, een koelkast en een wasruimte.
Neem je eigen beddengoed, handdoeken en keukendoeken mee!

Verblijf twee weken in een blokhut 1-persoons gebruik € 1090,- per persoon

Verblijf twee weken in een blokhut 2-persoons gebruik € 840,- per persoon

Kampeerplaats op de camping:
Verblijf in caravan of tent op de natuurrijke camping van Centre Lothlorien.
De sanitaire voorzieningen van de camping bevatten toiletten, warme douches, een ruime keuken, een koelkast en een wasruimte.
Neem je eigen tent of caravan mee!

Verblijf twee weken op een kampeerplaats voor 1 persoon € 750,- per persoon

Verblijf twee weken op een kampeerplaats voor 2 personen € 660,- per persoon

Verblijf twee weken op een kampeerplaats voor 3 personen € 640,- per persoon

Reserveringsformulier